Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
psadura *Belfer*

|
Wysłany: Czw Sty 04, 2007 10:32 Temat postu: Nowa strona www.barwice.pl |
|
|
No i mamy nową szatę graficzną strony internetowej UMiG. Początkowo wydaje się być bardzo przystępna - z pewnością ładniejsza niż poprzedniczka. Czuję tylko lekki niesmak, bo oglądając stronę http://www.szczecinek.pl mam wrażenie jakby Szczecinek i Barwice to to samo. Czekając na nową stronę miałem nadzieję, że będziemy mieli wreszcie coś swojego niepowtarzalnego...niestety znowu się pomyliłem. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Czw Sty 04, 2007 10:32 Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
stefan133 Mieszczaństwo

|
Wysłany: Czw Sty 04, 2007 11:24 Temat postu: www.barwice.pl |
|
|
Witam.
Za projekt zarówno strony www.szczecinek.pl jak i www.barwice.pl odpowiada ta sama firma a konkretnie Comdrev Szczecinek. Zarówno Nasz Urząd jak i Szczczecinek jest związany z nimi umową. Przykładem mogą być BIP-y większości Urzędów w Zachodniopomorskim których wykonawcą jest ZETO Koszalin. Myślę że z biegiem czasu firma Comdrev świadcząca usługi hostingowe dla naszego Urzędu pozwoli na takie zmiany naszej strony, które w znacznym stopniu odróżnią ją od ww.
Poza tym wydaje mi się, że strona jest czytelna i najważniesze by zawsze była aktualna co w dużym stopniu odróżni ją od poprzedniczki a to najwaniejsze.
Pozdrawiam
Andrzej Pietras |
|
Powrót do góry |
|
 |
psadura *Belfer*

|
Wysłany: Czw Sty 04, 2007 11:34 Temat postu: Re: www.barwice.pl |
|
|
Andrzeju - z firmą Comdrev miałem do czynienia i jakoś nie widziałem u nich profesjonalnego podejścia do klienta. Nie wiem dlaczego UMiG trzyma się tak bardzo tej firmy. Teraz usługi hostingowe świadczą tysiące firm za śmieszne kwoty (nie wiem czy Comdrev ze Szczecinka też ma takie ceny) . Oczywiście, że sprawą nadrzędną jest aktualizacja. Wszystko wyjdzie w praktyce.
Pozdrawiam również
Piotrek
stefan133 napisał: | Witam.
Za projekt zarówno strony www.szczecinek.pl jak i www.barwice.pl odpowiada ta sama firma a konkretnie Comdrev Szczecinek. Zarówno Nasz Urząd jak i Szczczecinek jest związany z nimi umową. Przykładem mogą być BIP-y większości Urzędów w Zachodniopomorskim których wykonawcą jest ZETO Koszalin. Myślę że z biegiem czasu firma Comdrev świadcząca usługi hostingowe dla naszego Urzędu pozwoli na takie zmiany naszej strony, które w znacznym stopniu odróżnią ją od ww.
Poza tym wydaje mi się, że strona jest czytelna i najważniesze by zawsze była aktualna co w dużym stopniu odróżni ją od poprzedniczki a to najwaniejsze.
Pozdrawiam
Andrzej Pietras |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
stefan133 Mieszczaństwo

|
Wysłany: Czw Sty 04, 2007 11:43 Temat postu: |
|
|
Nie narzekam na współprace z tą firmą ale oczywiście obserwuje rynek i nie mówię Nie dla innych firm - oczywiście po zakończeniu trwania umowy.
Co do ceny jaką Gmina płaci - mogę powiedzieć, że jest śmieszna.
Z doświadczenia wiem że większość urzędów płaci 4 - 5 razy większe kwoty.
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
psadura *Belfer*

|
Wysłany: Czw Sty 04, 2007 12:37 Temat postu: |
|
|
Napiszę to co na początku - troszkę bardziej ambitnie trzeba podejśc do tematu. Dlaczego UMiG sam nie opracuje i redaguje strony internetowej - wtedy firmy pośrednie są zbyteczne, przecież za każde aktualizacje strony trzeba płacić. I problem z aktualnościami by się skonczył. A skoro juz zleca sie prowadzenie strony to niech przynajmniej umieszczą ładniejsze logo - ten skan Urzędu z pocztówki z niewiadomo którego roku i te piksele w herbie miasta oczy kolą. Troszkę ambitniej...skoro juz wszyscy płacimy za tą stronę. |
|
Powrót do góry |
|
 |
stefan133 Mieszczaństwo

|
Wysłany: Czw Sty 04, 2007 13:23 Temat postu: |
|
|
A gdzie jest informacja, że redagowaniem strony zajmuje się firma zewnętrzna - (hosting znaczy coś zupełnie innego).
Redagowaniem strony od zawsze zajmował sie referat promocji w UMIG Barwice nadzorowany przez sekretarza.
Projekt z logo fakt został wykonany przez Comdrev ale tak jak pisałem powyżej napewno będa mozliwe zmiany w przyszłosci.
Na tą chwile informację umieszczam na stronie osobiście ale to tylko dlatego że kierownik referatu promocji jet na zwolnieniu chorobowym.
Co do ambicji .. Nie brakuje mi jej.
Jedyne czego mi brakuje to czasu.
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
Jakubek13 Mieszczaństwo
|
Wysłany: Czw Sty 04, 2007 13:37 Temat postu: |
|
|
stronka www.barwice.pl nawet w porzo _________________ Jakubek-real-wisła-skra-błonie   |
|
Powrót do góry |
|
 |
psadura *Belfer*

|
Wysłany: Czw Sty 04, 2007 14:58 Temat postu: |
|
|
Podsumowując - dobrze, że mamy wogóle nową stronę Barwic - to jest najważniejsze, oby oglądało ją jak najwięcej naszych mieszkańców. Mam nadzieję, że forum barwickie również troszkę odżyje, bo umarło śmiercią powyborczą. Szkoda, żeby ożywało tylko na czas wyborów... |
|
Powrót do góry |
|
 |
kwardinho Big Brother

|
Wysłany: Czw Sty 04, 2007 17:30 Temat postu: |
|
|
Widząc pierwszy raz strone Barwic zauważyłem WIELKĄ różnicę pomidzy nową a starą wersją, ale nie zauważyłem strony Szczeinka wtedy, pewnie ta swego rodzaju euforia byłaby mniejsza  _________________ Barwice domagają się dostępu do morza!
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
kwardinho Big Brother

|
|
Powrót do góry |
|
 |
kazuio Mieszczaństwo

|
Wysłany: Pon Sty 08, 2007 18:19 Temat postu: |
|
|
Łatwa kasa zrobiona na UMiG Barwice, czyli typowe kopiuj-wklej.
Licznik odwiedzin jest skopany.
i 4 minuty później
 _________________ Z dziesięciu żołnierzy wybiera się jednego. Z dziesięciu tysięcy jeden tysiąc.
Sun Tzu, chiński teoretyk wojskowości, VI w. p.n.e. |
|
Powrót do góry |
|
 |
psadura *Belfer*

|
Wysłany: Wto Sty 09, 2007 07:11 Temat postu: |
|
|
hehe- licznik to chyba rzeczywiście gif z cyferkami...sugeruję przyjżeć się także panelowi z pogodą - tam to się dopiero uśmiejecie - nawet porządnego skryptu nie mogą napisać - od tłmaczeń z angielskiego różnych faz pogody (czyżby w Barwicach sami poligloci mieszkali) do błędnych wyświetleń stopni (raz w Celsjuszach raz w Faranhajtach)
Strach się bać co będzie dalej...
Od lutego rusza niezależny portal mieszkańców Barwic - z wszystkimi aktualnościami i opiniami o naszym mieście. W związku z tym poszukuję administratorów i/lub innych osób zainteresowanch redagowaniem strony. Więcej na PW  |
|
Powrót do góry |
|
 |
stefan133 Mieszczaństwo

|
Wysłany: Wto Sty 09, 2007 18:31 Temat postu: |
|
|
Witam
Widzę nowe „kamyczki w ogródku”, ale to dobrze że je zauważacie, (choć lepiej by ich nie było). Skrypt z pogodą został zgłoszony do poprawy, licznik działa poprawnie (nie jest to na pewno gif z cyferkami).
Ps. Więcej optymizmu
Co do niezależnego portalu mieszkańców Barwic - Piotrze – oglądając portale wykonane przez ciebie można stwierdzić, że i ten pomysł będzie udany.
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
kazuio Mieszczaństwo

|
Wysłany: Wto Sty 09, 2007 19:51 Temat postu: |
|
|
stefan133 napisał: | [...] licznik działa poprawnie (nie jest to na pewno gif z cyferkami).
|
Licznik nie działa poprawnie, a upewnisz się klikając na ten link http://www.barwice.pl/galeria.php?kat=3&gal=2&nazwa2=Galerie-%3EInformacje%20turystyczne-%3EBarwice%20na%20widok
i dla porównania ten
http://www.barwice.pl/test/index.php
nie mydlmy sobie oczu, stefan133 napisał: | Co do ceny jaką Gmina płaci - mogę powiedzieć, że jest śmieszna. | śmieszna cena - śmieszny efekt. Nie róbmy linczu na stronie UMiG (czy raczej UM), mam nadzieję, że pan Panie Andrzeju zbierze wszystkie uwagi w jedną całość i złoży reklamację w firmie Comdrev, bo niedopuszczalnym jest takie podejście do klienta.
Pozdrawiam. _________________ Z dziesięciu żołnierzy wybiera się jednego. Z dziesięciu tysięcy jeden tysiąc.
Sun Tzu, chiński teoretyk wojskowości, VI w. p.n.e. |
|
Powrót do góry |
|
 |
psadura *Belfer*

|
Wysłany: Wto Sty 09, 2007 20:26 Temat postu: |
|
|
Racja - licznik jest brzydko pisząc "skopany na maksa", ale tak jak Andrzeju napisaleś, dobrze że można go poprawić i inne błędy także. Szkoda, że te błędy wogóle sie pojawiły. Pewnie, każdy portal ma jakieś luki (na mojej też są), tylko szkoda że takie niedociągnięcia pojawiają się u "renomowanego" providera Co do nowej strony - ma być funkcjonalna - dla wszystkich mieszkańców - coś na zasadzie naszego barwickiego forum, tylko że w innej formie. Co z tego wyniknie zobaczymy. |
|
Powrót do góry |
|
 |
stefan133 Mieszczaństwo

|
Wysłany: Wto Sty 09, 2007 21:11 Temat postu: |
|
|
Jutro sprawdzę jak wygląda sprawa skryptu licznika.
Kazuio - Strona http://www.barwice.pl/test/index.php którą podałes to strona testowa, która istniała zanim uruchomiono właściwą.
Zostanie usunięta - postaram się żeby jeszcze jutro.
Ps. W wolnym czasie chętnie dorzucą coś od siebie w sprawie nowego portalu mieszkańców Barwic |
|
Powrót do góry |
|
 |
psadura *Belfer*

|
Wysłany: Sro Sty 10, 2007 07:43 Temat postu: |
|
|
stefan133 napisał: |
Ps. W wolnym czasie chętnie dorzucą coś od siebie w sprawie nowego portalu mieszkańców Barwic |
Jestem otwarty na każdą propozycję, uwagi no i mam nadzieję Andrzeju, że na współpracę.
Swoje pomysły może przedstawić każdy, ponieważ będzie to portal o nas mieszkańcach Barwic i przede wszystkim dla nas.
Co do strony UMiG myślę, że się "wyrobi", poprawki zostaną uwzgędnione i jako taka będzie funkcjonować. |
|
Powrót do góry |
|
 |
kwardinho Big Brother

|
Wysłany: Sro Sty 10, 2007 10:49 Temat postu: |
|
|
Mam pytanie do Piotrka, na jakim serwerze będzie ta nowa strona Barwic? Darmowym? _________________ Barwice domagają się dostępu do morza!
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
psadura *Belfer*

|
Wysłany: Sro Sty 10, 2007 11:46 Temat postu: |
|
|
kwardinho napisał: | Mam pytanie do Piotrka, na jakim serwerze będzie ta nowa strona Barwic? Darmowym? |
Cześć Krzysiu - strona będzie na serwerze komercyjnym. 400 MB, 3 bazy My SQL, 5 kont pocztowych, 5 ftp itp.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
kwardinho Big Brother

|
Wysłany: Sro Sty 10, 2007 14:30 Temat postu: |
|
|
psadura napisał: |
Cześć Krzysiu - strona będzie na serwerze komercyjnym. 400 MB, 3 bazy My SQL, 5 kont pocztowych, 5 ftp itp.  |
Skąd wziąłes "Krzysiu" hehe - pomyłka - no ale dobra, nieważne  _________________ Barwice domagają się dostępu do morza!
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Sro Sty 10, 2007 14:30 Temat postu: |
|
|
|
|